Kaupallinen yhteistyö

20.5.2020

Matkailu

Keskelle luontoa

Kaupallinen yhteistyö: LomaLeivon Mökit

Tämä blogipostaus on odotellut luonnoskansiossa jo hyvän aikaa. Lähdimme juuri ”koronan kynnyksellä” mökkilomalle Lomaleivon mökeille ja tätä kirjoittaessani taidettiin juuri sulkea Uudenmaan rajat. Päädyimme silloin yhdessä Lomaleivon mökkien kanssa laittamaan postauksen ns. ”jäähylle”, kunnes hetki sen julkaisulle on sopivampi. Edelleenkään emme varmasti täysin tiedä miten koronan kanssa tulee käymään, mutta moni varmasti etsiskelee jo vaihtoehtoja tulevan kesän lomakohteiksi. Tässä todella vahva suositus, jos etsit ihanaa mökkilomaa luonnon keskeltä. <3

—–

Korona laittoi omat talvilomasuunnitelmat uusiksi, Dubain reissu sai nyt jäädä ja tilalle täytyi miettiä toisia juttuja. Siksipä tämä Keski-Suomessa lähellä kotia sijaitsevat Lomaleivon mökit tulikin kun tilauksesta eteemme.

Miten ihanaa, että täältä meidän kotimaastakin löytyy hienoja lomakohteita joita kannattaa suosia! Laita kohde siis korvan taakse, sillä tämä on suosituksen arvoinen!

Joutsassa aivan Leivonmäen kansallispuiston läheisyydessä sijaitseva pieni ja idyllinen Lomaleivon mökit on ihana kohde ympäri vuoden. Lomaleivosta löytyy kolme kaunista mökkiä metsän keskeltä  jossa saa olla ihan omassa rauhassa luonnon keskellä.

Mökkien lähellä oleva Leivonmäen kansallispuisto on itselleni tuttu jo entuudestaan, siellä on tullut käytyä kiertämässä useampikin reitti, (tämä onnistuu myös helposti päiväseltään esimerkiksi Jyväskylästä käsin). Leivonmäen kansallispuistosta löytyy runsaasti erilaisia reittejä, myös perheen pienemmille ja osa reiteistä on avoinna ympäri vuoden. Kansallispuistoon ainakin itse uskallan lähteä reippailemaan, sillä kaikki reitit on todella hyvin merkittyjä eikä ole vaaraa, että tulisi eksyttyä reitiltä. Luonnossa liikkuminen parantaa toisinaan jopa vähän ahdistunutta tai stressaantunutta mieltä paremmin kuin mikään muu!

Me pääsimme majoittumaan Lomaleivon mökeistä Kissankello-mökkiin. Tämä kaunis ja kodikas mökki mahdollistaa yöpymisen jopa kahdeksalle hengelle (88 m2). Mökistä löytyy kaksi makuuhuonetta, sekä suuresta olohuoneesta levitettävä sohva ja nojatuoli. Kodikas keittiö pitää sisällään kaikki tarpeelliset ruoanlaittovälineet ja pihasta löytyy ihanan herttainen grillikota sähkögrillillä ja ompa takapihalla tämän lisäksi vielä kaasugrilli.

Kotimaisuus on huomioitu mökillä, hyödyntäen paikallisten yritysten käsityötaitoa esimerkiksi huonekaluissa. Hakelämmitys on käytössä Kissankello ja Kielo-mökissä, jolla on saatu sähkönkulutusta pienemmäksi. Hakelämmitys lämmittää myös käyttöveden, mökillä asujan ei tarvitse huolehtia lämmityksestä, vaan se on hoidettu maan alla kulkevia putkia pitkin eikä näy asujalle käytännössä mitenkään. Mökissä on tarvittaessa käytössä lämpöpumppu, jolla saa helposti lisälämmitystä tai viilennystä, tilanteesta riippuen. Mökeillä on muuten pyritty minimoimaan muovin käyttöä, esimerkiksi ulkopinnat on maalattu punamullalla.

Mökin ehdotonta antia lomailuun puilla lämmitettävä sauna, sekä pihalta katoksen alta löytyvä suuri poreallas. Isossa kodinhoito- /pukuhuoneessa voi tarvittaessa pestä ja kuivattaa retkeilyn aikana likaantuneita vaatteita. Mökki sijaitsee aivan tilan Lammastilan läheisyydessä, joten jos haluat voi mökkilomailuun yhdistää tarvittaessa myös vierailun lammastilalle. Me jätimme tämän tällä kertaa välistä välttääksemme ylimääräisiä ihmiskontakteja ja toisekseen lampolassa oli käynnissä varsin kiireiset hetket, sillä useampikin lammas oli juurikin synnyttämässä pikku karitsoja.

Lomaleivon mökeiltä löytyy talviasuttavia mökkejä porealtaalla tällä hetkellä yhteensä kolme kappaletta. Kesäisin majoittuminen pihapiirin Himma-nimisessä kesätorpassa (jossa muuten oma pihasauna ja palju) on myös mahdollista. Kansallispuistoretkien ohella voi lomaan yhdistää kesällä esimerkiksi veneellä, polkuveneellä, suppilaudalla tai kanootilla ajelua läheisellä järvellä. Talvisin mökeiltä löytyy esimerkiksi 2 paria lumikenkiä ja mökin pihasta pääsee kelien osuessa kohdalle vaikka suoraan hiihtoladulle. Lapsille tekemistä tuo esimeriksi mökin pihalla oleva leikkimökki ja keinut. Uusi rakenteilla oleva ekomökki rakentunee kesäksi keskelle kansallispuistoa. Uudessa mökissä on myös huomioitu ekologisuus, käytössä on mm. ekosähkö tuulimyllyllä.

Suosittelen lämpimästi laittamaan tämän mökit korvan taakse, kun tämä korona alkaa hieman helpottaa. Kotimaan matkailu ja kotimaisten yritysten suosiminen toivottavasti näkyy jatkossa jokaisen priooriteettilistalla!