Kaupallinen yhteistyö

14.11.2019

Hyvinvointi

Älykello testissä

Kaupallinen yhteistyö: Samsung

Sain vastikään testiin Samsungin juuri ilmestyneen Active Watch 2 kellon ja voin sanoa että tää kello jää kyllä ranteeseen! Itselläni on kokemusta aiemminkin Samsungin kelloista, ensimmäinen Gear S 2 kellon hankin jo useita vuosia sitten. Käytin kyseistä kelloa ahkerasti (päivittäin) ja kun markkinoille ilmestyi Gear S3 kello vaihdoin siihen. Kyseinen kello onkin ollut ranteessani tähän päivään saakka, useamman vuoden sekin.

 

Itse käytän kelloa niin urheillessa, töissä kuin juhlatilanteessakin, siitä on tullut jo niin vakio varuste että empä osaisi olla ilman. Tämä uusi kello on paljon sirompi edeltäjäänsä verrattuna, vaikkakin otin kahdesta vaihtoehdosta 41 ja 44mm kellotauluista vielä tuon suuremman vaihtoehdon. Kehys ja itse kello on ohkaisempi.

Samsung Active 2 älykello kätkeekin sisäänsä melkoisen määrän toimintoja. Totta kai voit sillä seurata askelia, sykettä, vaihdella kellotauluja laajasta valikoimasta (ottaa vaikkapa kuvan omasta asustasi ja laittaa sen kellotaulun taustalle). Kello osaa itse tunnistaa automaattisetsi 7 eri liikuntamuotoa. Eli kun lähdet vaikka juoksemaan tai soutamaan kellon tunnistaa liikkeen automaattisesti ja alkaa mittaamaan urheilusuoritustasi. Lisäksi kellossa on yli 40 liikuntamuotoa, joista voit klikata urheilusuorituksen kun aloitat treenit. Näitä oli mukana jo edellisessä kellossa, mutta nyt määrä on lisääntynyt selkeästi. Mukana on myöskin uinti (avovesi ja halli erikseen). Voit ottaa harjoituksen tueksi myöskin valmennustoiminnon joka antaa sinulle vinkkejä treenin aikana.

Tämä kello mahdollistaa 4G verkkoyhteyden – ilman puhelinta! Kello voi myös suoratoistaa musiikkia esim spotifystä tai voit ladata musiikit kellon muistiin vaikka lenkin ajaksi.

Kuvassa vanhempi malli Samsung Gear S3 ja uusi Samsung Active Watch 2

Kello mittaa myöskin sykettä kellotaulun taustapuolella olevien diodien kautta (8 kpl) tämä on mielestäni muuttunut tarkemmaksi aiempaan kelloon verrattuna. Ja best toiminto, tämä kello mahdollistaa 4G verkkoyhteyden – ilman puhelinta! Kello voi myös suoratoistaa musiikkia esim spotifystä tai voit ladata musiikit kellon muistiin vaikka lenkin ajaksi.

Toki kelloon saat muistutukset ja ilmoitukset haluamistasi sovelluksista. Itse saatan useimmiten lukea esim whatsup viestit suoraan kellolla. Myös vastaaminen onnistuu näihin jos lataa erillisen näppäimistön kellon muistiin, mutta toistaiseksi olen kyllä vastaamisen jättänyt puhelimen toiminnoiksi.

Samsung Active Watch 2 tunnistaa automaattisesti 7 eri liikuntamuotoa, manuaalisesti monia muita.

Tässä nykyisessä kellossa on myös parempi akunkestävyys edeltäjäänsä verrattuna. Vaikka itse käytän kelloa todella aktiivisesti (ja esim päivittäiset liikuntatoimintojen mittaukset sekä kellon muu käyttö, on akku kestänyt helposti omassa käytössäni ainakin 3-4 päivää) . Edellistä kelloa taisin ladata lähes päivittäin.

Kello mittaa erikseen myöskin stressitasojasi ja ehdottaa hengitysharjoituksia esimerkiksi silloin kuin kannattaisi hieman ottaa rennommin.

Galaxy Active Watch 2 on yhteensopiva Android ja iOS puhelinten ja tablettien kanssa. Kuvissa näkyvä Samsung Active Watch 2 kello ruskealla nahkahihnalla ja kultaisella kehyksellä. Saatavanä myös 3 muuta värivaihtoehtoa. Kellon hihna on helppo päivittää myös tarvittaessa uuteen.