Kaupallinen yhteistyö

22.9.2019

Hyvinvointi

Vitamiinit -saatko tarpeeksi?

Kaupallinen yhteistyö: Life luontaistuotteet

Vitamiinit on tärkeässä roolissa meidän hyvinvoinnin kannalta. Vaikkakin itse pyrin syömään pääsääntöisesti terveellistä ruokaa en koe että mun kroppa siltikään saa ravinnon kautta kaikkia niitä tarvitsemiansa vitamiineja. Tässä on monta koulukuntaa, osa käyttää vitamiineja ja osa ei, mutta tämä kirjoitus on lähinnä lisäinfoa sinulle joka haluat syödä vitamiineja myös purkista!

Pääsin tekemään yhteistyötä Life-tuotteiden parissa. Ohessa lisätietoa vitamiineista ja niiden hyödyistä. Tekstin lopussa arvonta ja hyvä alennuskoodi Life-verkkokauppaan!

Magnesiumia käytän itse säännöllisesti. Magnesiumia tarvitaan kehon jokaisessa solussa. Erityisen tärkeä rooli sillä on sydämessä, verisuonissa, hermostossa, lihaksissa ja luustossa sekä energia-aineenvaihdunnassa. Magnesium ja B6-vitamiini edistävät hermoston normaalia toimintaa ja auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta. Magnesium aktivoi satojen entsyymien toimintaa. Magnesium jolla on rauhoittava vaikutus tulisi ottaa aina illalla. Suosittelenkin lukaisemaan tämän aiemman kirjoitukseni magnesiumista – tiesitkö että lähes 90% meistä kärsii magnesiumin puutteesta?

Myös probiootit ovat omasta mielestäni yksi tärkeimmistä hyvinvointia edistävistä tuotteista ja tämän takia itse syönkin niitä päivittäin. Suosittelen lukemaan postaukseni Terve suolisto? – maitohappobakteerit Antibioottikuurit tunnetusti tappavat suolistosta myös hyvät bakteerit jonka yhteydessä suositellaan syötävän maitohappobakteereja.  Meidän suolistossa sijaitsee meidän toiset aivot, joten se missä kunnossa suolisto on heijastaa myös muuten hyvin pitkälle meidän hyvinvointiin. Jos sairastelet paljon, immuunivaste on alhaalla on myös todennäköisesti niiden hyvien suolistobakteerien määrä alhainen tai heikentynyt.

Yksinkertainen ruokavalio heikentää helposti myös bakteerien määrää, maitohappobakteerien osuus suolistossa vaihtelee myös iän myötä. Jos siis sinulla on oireina esimerkiksi mahakipuja, närästystä, happamia röyhtäisyjä, turvotusta, ummetusta ja ripulia sekä nivelvaivoja, yliherkkyyksiä, immuniteetin ja hormonitoiminnan häiriöitä, voi kyse olla maitohappobakteerikannan (kantojen) alenemisesta.

Life Probiootin maitohappobakteerikannat ovat tutkitusti mahahappoja ja sappisuoloja kestäviä kantoja, jotka pystyvät kulkeutumaan suolistoon ja elämään siellä. Valmisteessa on seitsemän ihmisperäistä maitohappobakteerikantaa ja 5 miljardia bakteeria/kapseli. Sinkki on välttämätön normaalille kasvulle ja kehitykselle, sillä se edistää normaalia DNA- ja proteiinisynteesiä. Se auttaa myös vastustamaan infektioita edistämällä immuunijärjestelmän normaalia toimintaa, edistää ihon, hiusten, kynsien ja luuston normaalia kuntoa ja huolehtii miehillä veren normaalista testosteronitasosta.

C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, joka toimii muun muassa antioksidanttina eli se suojaa elimistön soluja hapettumiselta ja on välttämätön mm. hampaille, luustolle sekä valkosolujen toiminnalle. C-vitamiinia olisi tärkeää saada jatkuvasti ravinnosta, sillä se ei varastoidu kehoon. Sen tarve lisääntyy raskaassa ruumiillisessa rasituksessa ja kuumassa ilmastossa.

Myös tupakoivat tai e-pillereitä käyttävät tarvitsevat C-vitamiinia normaalia enemmän. C-vitamiinivalmisteet sopivat käytettäväksi mm. flunssa-aikaan. C-vitamiinia moni nappaileekin flunssan yhteydessä suurempia määriä, tämä kuitenkin kannattaisi tehdä pitkin päivää, sillä suuresta kerta-annoksesta jopa puolet voi jäädä imeytymättä. Jos taistelet flunssaa vastaan c-vitamiinin kera kannattaisi ottaa sinkkiä.

Life sarjasta löytyy Appelsiininmakuinen poreileva C-vitamiinivalmiste, edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Life Immune Support on mustaherukanmakuinen poretabletti, joka sisältää sinkkiä, C-vitamiinia ja mustaseljauutetta. C-vitamiini ja sinkki edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

Useimmat B-vitamiinit ovat välttämättömiä ja niitä pitää saada päivittäin. B-vitamiineista B6- ja B12-vitamiinit, biotiini, niasiini, pantoteenihappo, riboflaviini ja tiamiini edistävät normaalia energia-aineenvaihduntaa; koliini edistää normaalia rasva-aineenvaihduntaa. B12-vitamiinia saa ainoastaan eläinperäisistä ruoka-aineista, joten varsinkin vegaanien kannattaa huomioida riittävä B12 vitamiinin saanti. Huono suolistobakteeristo ja huono ruoansulatus sekä runsas alkoholinkäyttö voivat heikentää kehon omaa B-vitamiinituotantoa sekä B-ryhmän vitamiinien imeytymistä.

Energia-aineenvaihdunnassa B-vitamiinit osallistuvat hiilihydraattien, proteiinien ja rasvojen hajottamiseen; niillä on keskeinen rooli myös punaisten verisolujen tuotannossa ja siten hapen kuljetuksessa. B-vitamiinien todellinen päivittäistarve vaihtelee yksilöllisesti ja saattaa esim. stressitilanteissa nousta moninkertaiseksi.

B-vitamiinien saanti auttaa jaksamaan myös stressitilanteissa. B-vitamiineja tarvitaan tueksi vastustuskyvyn ja hermoston ylläpitoon; B6- ja B12-vitamiinit, biotiini, niasiini, riboflaviini ja tiamiini edistävät hermoston normaalia toimintaa, ja immuunijärjestelmän normaalia toimintaa edistävät B6- ja B12-vitamiinit ja foolihappo.

Pimenevien päivien myötä myös meidän D-vitamiinin saanti vähenee, keho valmistaa sitä itse ihon altistuessa auringonvalolle. Kesäaikaankin suojakertoimia käytettävessä voiteet ja peittävät vaatteet vähentävät merkittävästi D-vitamiinin syntymistä kehossa. Elintarvikkeista eniten D-vitamiinia sisältävät kananmuna ja kala sekä vähemmässä määrin sienet, maitotuotteet ja vitaminoidut margariinit.

D-vitamiini kannattaisi nauttia öljyn kera tai samaan aikaan omegaöljyn kanssa, joka parantaa rasvaliukoisen d-vitamiinin imeytymistä. D-vitamiini tehostaa kalsiumin imeytymistä joten sen yhteydessä voi nauttia maitotuotteita. D-vitamiini myös pirstää, joten hyvä aika nauttia D-vitamiinia on aamusta.

Monivitamiinejakin on tarjolla useita erilaisia yhdistelmiä, kannattaakin valita se itselle sopivin monivitamiini. Monivitamiini on siitä helppo että siihen on kerätty päivittäisen tärkeät vitamiinit yhteen.

Life-tuotesarjasta löytyy esimerkiksi jokaiselle useita eri vaihtoehtoja – monivitamiinit vegaaneille, lapsille, raskaana oleville, kuntoilijoille sekä kaksi erilaista vaihtoehtoa miehille ja naisille. Life-sarjan 100 % luonnolliset monivitamiinit imeytyvät hyvin ja ovat paremmin kehon käytettävissä.

Life naisten monivitamiinissa vitamiinien ja kivennäisaineiden tukena on karpalo- ja parsakaaliuutteet sekä viinirypäleensiemenuute, jonka sisältämät antioksidantit ovat hyväksi esimerkiksi hiussuonten verenkierrolle.

Pureskeltava appelsiininmakuinen monivitamiinivalmiste. 12 vitamiinia yli 3 vuotiaille. Ei sisällä keinotekoisia makeutus-, väri- tai aromiaineita. Lapsille löytyy erikseen myös Life Kidz D valmiste, joka sisältää 10 µg D-vitamiinia, se on viinikumityyppinen ja maistuu kaiken ikäisille ja on helppo käyttää.

Omega-3-rasvahapot ovat tärkeitä mm. aivoille, sydämelle ja verisuonille. DHA edistää aivotoiminnan ja näön pysymistä normaalina, ja EPA ja DHA yhdessä edistävät sydämen normaalia toimintaa, mistä hyötyy koko verenkiertoelimistö

Life Omega 3 70% on erittäin hyvin tiivistetty ja stabiili luonnollisessa muodossa oleva vahva ja puhdas kalaöljy. Raaka-aine GoldenOmega on eettisesti ja ekologisesti puhtaalla tavalla tuotettu, Friend of the Sea -sertifioitu kalaöljy. Life jättihelokkiöljy sisältää GLA-rasvahappoa sekä E-vitamiinia, joka edistää solujen suojaamista hapetusstressiltä.

Vitamiinien imetymiseen vaikuttaa yksilölliset erot, sairaudet, suoliston kunto. Jos suolistosi ei toimi optimaalisesti haittaa se niin ruoka-aineiden, lääkkeiden kuin vitamiinienkin imeytymistä. Imeytymiseen vaikuttaa myös se kuinka paljon kehossa on tiettyä vitamiinia jo ennestään. Myös tietyt lääkeet voivat vaikuttaa vitamiinien imeytymiseen. Syö vitamiineja aina pakkauksen ohjeistuksen mukaan.

Kuten alussa lupasin saat nyt -20% Life-verkkokaupasta kaikista Life-sarjan tuotteista koodilla terveellisetherkut20 Tarjous on voimassa 22.9-6.10.2019

Minulla on ilo järjestää Instagramin puolella @Terveellisetherkut tilillä kisa. Siellä arvonnassa voittoina yhteensä 3 (kolme) kappaletta 50 euron arvoisia Life-tuotepaketteja. Voittajat voivat itse valita haluavatko tuotepaketin sisältävän Life Body&Soul tuotteita vai Life-tuotesarjan tuotepaktin (vapaavalintainen monivitamiini, d-vitamiini, probiootteja) Käy siis osallistumassa!